شيلنگ آب و آتش سوزي
( 20/9/85 )
استفاده از تجهيزات غير تخصصي ( با تصور صرفه
جويي در هزينه ) ، خصوصاً در مواردي كه ايمني از اهميت بسياري برخوردار
است غالباً ضرر و زيانهاي مالي و حتي جاني بر
جاي مي گذارد .
وسايل پخت و پز يكي از علتهاي آتش سوزي در
منازل مسكوني بشمار مي آيد ، كه درصد قابل توجهي از آمار را بخود اختصاص مي
دهد .
بكار بستن توصيه هاي ايمني و استفاده از
تجهيزات مناسب در كاهش خطرات ناشي از گاز ، بسيار با اهميت است .
مورخ 20/9/85 ساعت 10:29:10 خبر يك مورد آتش
سوزي در تپه الله اكبر اعلام گرديد .
طبق حوزه استحفاظي حادثه ، از ايستگاه شماره
دو واقع در كوي ملت دو دستگاه خودرو اطفائي به محل اعزام گرديد .
آتش سوزي بر اثر استفاده از شيلنگ آب بجاي
گاز جهت اتصال ريگلاتور به اجاق ، بوقوع پيوسته بود . بدليل مجاورت كپسول
با اجاق و عدم استفاده از بست مناسب منجر به نشت گاز از سر ريگلاتور
و آتش سوزي گرديد .
خوشبختانه اين حريق بموقع توسط اهالي محل ،
اطفاء گرديد و از خسارات مالي و جاني احتمالي جلوگيري بعمل آمد .
نكته هاي آموزشي :
1- به هيچ عنوان از شيلنگ آب براي
اتصال كپسول و اجاق گاز استفاده نشود زيرا علاوه بر مقاومت بسيار پائين ،
در اثر عبور گاز دچار خورندگي شده و نشتي گاز صورت خواهد گرفت .
2- بهترين اندازه طول شيلنگ از 90 تا 150
سانتيمتر مي باشد و از بكار بردن شيلنگهاي كوتاهتر و بلندتر از اين مقدار
خودداري شود .
3- چنانچه از اجاق هاي قابل حمل استفاده مي
شود سعي كنيد تا حد امكان كپسول گاز از اجاق روشن فاصله داشته باشد .
4- حتماً براي اتصال شيلنگ به ريگلاتور و
اجاق از بست مناسب استفاده شود و از بكار بردن سيم ، مفتول و غيره خودداري
گردد .
5- پيچ بست به اندازه سفت شود . طوري
كه نه براحتي جدا گردد و نه اينكه باعث پارگي شيلنگ شود .
6- حتماً از ريگلاتور استاندارد استفاده شود
.
7- هر از چند گاهي شيلنگ و اتصالات آن مورد
بازديد قرار گيرد تا پارگي و يا نشتي گاز نداشته باشد .
رعايت نكات ايمني خود صرفه
جويي در هزينه است.